Normál kép: 1416572084.jpg   Méret: 770x434 Színmélység: 24bit Felbontás: 300dpi
Nagy kép: 1416572084_nagykep.jpg   Méret: 1000x563 Színmélység: 24bit Felbontás: 300dpi
Kattintson az új ablakban való nagyításhoz! 
Click to enlarge it in a new window!

Képaláírás: A süvöltő téli vendég. Novembertől- áprilisig előforduló az erdőkben. Bogyókat fogyasztanak. Itt zavaróak az ágak kuszasága de a következő fotón a retusált változatát is megmutatom.

Ismertető szöveg: A süvöltő (Pyrrhula pyrrhula) a madarak osztályának verébalakúak (Passeriformes) rendjébe és a pintyfélék (Fringillidae) családjába tartozó faj. Európában és Ázsiában, Írországtól Japánig általánosan elterjedt. Az északi populációk télen délre vonulnak. Parkok, kertek, temetők lakója, a vadonban inkább erdőkben érzi jól magát. Több alfaja van. Testhossza 15 cm, szárnyfesztávolsága 25 cm, testtömege 25 gramm. A hímnek az alsó része élénk rózsaszínű, fartöve fehér, feje fekete és hátszíne kékesszürke, a tojó hasonlít a hímhez, de sokkal egyszerűbb színezetű. Csőrük rövid és lekerekített, éles élű, alkalmas a magvak és rügyek fogyasztásához. Fák és lágy szárú növények magvait, rügyeit, valamint bogyókat fogyaszt leginkább. Kedvence a kőrismag. A süvöltő 2-4 évet él. Egyéves korban lesz ivarérett, a költési időszak áprilistól augusztusig tart. Évente kétszer költ 4-5 halványkék, vörös foltos tojást. A fióka 12-14 nap után repül ki. Magyarországon rendszeres vendég, de néha fészkel is. Magyarországon védettséget élvez, eszmei értéke 10 000 forint. A faj szerepel a Természetvédelmi Világszövetség Vörös Listáján. (Forrás: Wikipédia) (Forrás: Wikipédia)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page