Normál kép: magyar_grafika_1926_0125_001resz.jpg   Méret: 770x392 Színmélység: 24bit Felbontás: 300dpi
Nagy kép: magyar_grafika_1926_0125_001resz_nagykep.jpg   Méret: 1093x556 Színmélység: 24bit Felbontás: 300dpi
Kattintson az új ablakban való nagyításhoz! 
Click to enlarge it in a new window!

Képaláírás: Levélfej

Ismertető szöveg: "Andreas Hoffmann egyik mestervizsga-munkája a Leipzigben működő Máser-féle "Technikum für Buchdrucker" című nyomdászait szakiskolán. A szignet viridinzöld, a név alatti vonal és az oldalléc külső díszítése okkersárga, a többi fekete. Az ezen intézet kiadásában megjelenő "Typographische Jahrbilcher" című szaklap nyomán.
A Wiener Graphische Gesellschaft szedés tanfolyamán készült egyik levélfej. Tervezője ismeretlen. A léniadíszítés sárga, a szöveg barna színű. A "Graphische Revue" nyomán.
A "Bugra" betűöntöde cég, Bukarest, levélfejpályázatán dicsérő oklevéllel kitüntetett munka. Tervezője Csintalan Lajos, Satumare (Szatmár). A díszítés kék, a szöveg téglavörös színű. A Craiovában megjelenő "Grafica Rontana" című szaklap mellékletei közül.
Levélfej. Gyakorlati munka a Zagrebben megjelenő "Graficka Revija" című szaklapból. Tervezte Pintar Ferenc, Ljubljana (Laibach). A három sugaras díszítő darab és az alsó két hajlított sor zöld színben, a többi szöveg pedig fekete színben nyomódott."
(Forrás: Magyar Grafika, 1926. május-június)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page