Normál kép: 377_472_pix_Oldal_32_kep_0001.jpg   Méret: 770x649 Színmélység: 24bit Felbontás: 300dpi
Nagy kép: 377_472_pix_Oldal_32_kep_0001_nagykep.jpg   Méret: 2505x2110 Színmélység: 24bit Felbontás: 300dpi
Kattintson az új ablakban való nagyításhoz! 
Click to enlarge it in a new window!

Képaláírás: Az olasz katonaság.
1. Carabinerek. - 2. Bersaglierek. - 3. Alpinók és gyalogosok. - 4. Tüzér és műszaki tiszt. - 5. Lovasság. - 6 Tengerészet.

Ismertető szöveg: "A Karabélyosok hadteste (olaszul: Arma dei carabinieri, rövidebb nevén a carabinieri, magyar kiejtés: karabinieri) az olasz csendőrség elnevezése. Katonai rend szerint tagozódó rendőri szerv, mely részben a hadsereghez tartozik. Alapvető feladata a rendfenntartás, a klasszikus értelemben vett egyenruhás rendőr alatt az olaszok többsége carabinierét ért, és nem poliziottót."
(Forrás: Wikipédia) "A Bersaglieri (jelentése mesterlövészek) az olasz szárazföldi haderő egyik hadteste, melyet eredetileg Alessandro La Marmora tábornok alapított 1836. június 18-án a Piemonti Hadsereg részeként, mely később a Királyi Olasz Hadseregbe olvadt be. A bersaglierik mindig jól felszerelt, nagy mozgékonyságú, magas harcértékű, jól motivált könnyűgyalogos magasabbegység volt, és jellegzetes, messziről felismerhető, széles karimájú fekete, vagy antracit színű kalapot viseltek, melybe fekete siketfajd tollakat tűztek be. Ezt a fejfedőt rendszeresen használták ütközetek idején is, sőt a fekete tollakat napjainkig megtartották kiegészítő jelzésként a katonai rohamsisakokon. Másik jellegzetességük díszfelvonulás idején a díszelgő menetük, amely a legtöbb díszlépéstől eltérően egy futástípus. A katonai parádékon ezzel a futással halad katonazenekaruk is, amelyből hiányoznak az ütőhangszerek. A hidegháború idején tizenhárom zászlóaljból, napjainkban hat ezredből álló hadtestszintű alakulat."
(Forrás: Wikipédia)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page