Normál kép: 101_200_Oldal_19_kep_0001.jpg   Méret: 770x551 Színmélység: 24bit Felbontás: 400dpi
Nagy kép: 101_200_Oldal_19_kep_0001_nagykep.jpg   Méret: 3450x2467 Színmélység: 24bit Felbontás: 400dpi
Kattintson az új ablakban való nagyításhoz! 
Click to enlarge it in a new window!

Képaláírás: Kossuthné és Kossuth Vilma hamvainak sírba tétele Budapesten, a Kerepesi-uti temetőben, márczius 31-én.

Ismertető szöveg: "Hazai hantok alatt, a kerepesi-úti temetőben aluszszák örök álmukat Kossuth Lajosné Meszlény Teréz és leánya, Kossuth Vilma, a kik harmincz éven át ott porladoztak Genuában, a san-benignói angol temetőben, melyből oly gyönyörű kilátás nyílik a Földközi-tengerre és a Riviéra paradicsom-völgyébe.
A nemzet kegyelete haza hozta e drága hamvakat is, hogy itt pihenjenek Kossuth Lajos mellett, a kiért életükben szivök dobogott. A budapesti temetésen az egész főváros részt vett. A terézvárosi templomból, hol a gyászszertartás lefolyt, nagyszerű gyászmenet kisérte ki a halottakat a kerepesi-úti temetőbe.
A koporsóhoz legközelebb áll Kossuth Ferencz hajadon fővel. Kissé meghajolva kezeit összekulcsolja és imádkozik. Mellette van barátja, Károlyi Gábor gróf, a ki baljával botjára támaszkodik s jobbjában kalapját feje fölé tartja, védelmül a nap heve ellen. Károlyi mellett áll talpig gyászban Ruttkayné Kossuth Lujza, a bánatos matróna, s mellette Kossuth Lajos Tódor, a ki karján Ambrozovicsné Meszlény Ilonát tartja. A háttérben a végtisztességtevő közönség látható."
(Forrás: Vasárnapi Ujság, 1894. április 15.)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page