Normál kép: 956_1055_pix_Oldal_31_kep_0001.jpg   Méret: 770x547 Színmélység: 24bit Felbontás: 300dpi
Nagy kép: 956_1055_pix_Oldal_31_kep_0001_nagykep.jpg   Méret: 1564x1111 Színmélység: 24bit Felbontás: 300dpi
Kattintson az új ablakban való nagyításhoz! 
Click to enlarge it in a new window!

Képaláírás: A londoni St. James Palace, a hol a balkáni háborús felek a béketárgyalást tartják.

Ismertető szöveg: "A St. James Palace 1531 és 1536 között épült VIII. Henrik megbízásából, egy korábbi leprakórház helyén. A királyi család rezidenciája volt több, mint 300 éven keresztül. Napjainkban is hivatalos uralkodói rezidencia, annak ellenére, hogy Viktória királynő trónra lépésekor (1837) a Buckingham palota vette át a királyi rezidencia szerepét.
A Whitehall palota pusztulását követően (1698) IV. Vilmossal bezárólag minden uralkodó számára a St James palota szolgált elsődleges királyi székhelyként egészen az 1809-es tűz pusztításáig.
A tűzvész elpusztította a palota keleti és déli felét, így az eredeti épületegyüttesből csak a Chapel Royal (Királyi kápolna), a Gateway (Kapuátjáró), a két hat emeletes karcsú bástya, valamint két Tudor kori szoba maradt fenn.
A tűzvészt követően III. György és udvara a - korábban feleségének vásárolt - Buckingham House-ba (Buckingham palota elődje) költözött, melyet Viktória királynő véglegesített 1837-ben.
Ennek ellenére a St James palota továbbra is a királyi rezidencia hivatalos címe és alkalmanként hivatalos és formális ceremóiáknak, állami látogatásoknak ad helyet. A külföldi országok diplomáciai kinevezéseiket mind a mai napig ide kell címezniük.
A St James palota ma Alexandra hercegnő és Anna hercegnő londoni rezidenciája.
A palota az egyike azon négy épületnek Londonban, ahol királyi testőrség katonái állnak őrt (a többiek Buckingham Palace, Clarence House és Horse Guards)."
(Forrás: http://www.londonkalauz.hu/st-james-palota)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page