Normál kép: fold_es_nepei0172.jpg   Méret: 770x757 Színmélység: 24bit Felbontás: 72dpi
Nagy kép: fold_es_nepei0172_nagykep.jpg   Méret: 796x783 Színmélység: 24bit Felbontás: 72dpi
Kattintson az új ablakban való nagyításhoz! 
Click to enlarge it in a new window!

Képaláírás: Barna vagy barát-keselyű

Ismertető szöveg: "Legkönnyebben vándorolnak és terjeszkednek a könnyű-szárnyú madarak, s okos elhatározással megtelepednek, ha létüknek kedvező körülményeket találnak. A Fruskagora erdeiben otthonra lelt a délvidéki barna és fakó keselyű. Itt fészkelnek, itt nevelik föl fiaikat és innen tesznek sok mérföldnyi kirándulásokat az Alföldre, hogy eledelüket megszerezzék. A feketeszárnyú keselyű Afrika északi részéről és Dél-Európából kerül hazánk déli vidékeire, s bár nem fészkel nálunk, meglehetősen gyakori egész a Bihar-hegységig." (Forrás: https://mek.oszk.hu/13400/13440/)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page