Normál kép: 1524241624.jpg   Méret: 770x510 Színmélység: 24bit Felbontás: 300dpi
Nagy kép: 1524241624_nagykep.jpg   Méret: 2408x1596 Színmélység: 24bit Felbontás: 300dpi
Kattintson az új ablakban való nagyításhoz! 
Click to enlarge it in a new window!

Képaláírás: Egy közönséges fekete vadméh (Chelostoma florisomne) lehet. A háziméh potroha vaskosabb, keresztcsíkjai sárgák és szőrösek.

Ismertető szöveg: A méhalkatúak (Apoidea) öregcsaládja egy nagy csoport a hártyásszárnyúak (Hymenoptera) rendjében. Két vonalból áll: a kaparódarazsak (Sphecidae) rokonságából (Spheciformes) és a méhek kládjából (Anthophila). Molekuláris szinten bebizonyosodott, hogy a méhek a szitásdarazsak (Crabronidae) leszármazottjai.
A méhek repülő rovarok, amelyek közeli rokonságban állnak a darazsakkal és a hangyákkal. Megközelítőleg 20 000 ismert fajuk létezik, habár sokuk nincsen leírva, illetve besorolva. Ennek köszönhetően a számuk feltehetően magasabb. Az Antarktiszt kivéve az összes kontinensen előfordulnak. A méhek legtöbbje alig ismert. A legkisebb a törpe méh (Trigona minima), ami körülbelül 2,1 mm hosszú. A legnagyobb a Megachile pluto - kifejlett egyedeinek hossza megközelíti a 39 mm-t. Az északi féltekén a leggyakrabban előforduló fajok a karcsúméhek (Halictidae) családjába tartoznak. Legismertebb fajuk a háziméh, amely több más fajhoz hasonlóan mézet termel.
(Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A9halkat%C3%BAak)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page