Normál kép: 281_376_pix_oldal_12_kep_0001.jpg   Méret: 770x427 Színmélység: 24bit Felbontás: 200dpi
Nagy kép: 281_376_pix_oldal_12_kep_0001_nagykep.jpg   Méret: 1502x833 Színmélység: 24bit Felbontás: 200dpi
Kattintson az új ablakban való nagyításhoz! 
Click to enlarge it in a new window!

Képaláírás: A budapesti nemzetközi kertészeti kiállításából
József főherczeg és családjának körútja a kiállításon.

Ismertető szöveg: A május 3-án megnyílt első budapesti nemzetközi kertészeti kiállítás nagy vonzerőt gyakorol most a főváros növénykedvelő közönségére s a városligeti nagy iparcsarnokban és környékén elhelyezett pompás virágcsoportozatokban, dísznövényekben, az alkalmatlan idő ellenére is, folyvást nagy számú érdeklődő gyönyörködik.
A kiállítási terület a városligeti nagy iparcsarnok előtt terűl el. Dísznövények ezrei lepik el a rögtönzött parkot mindenfelé, káprázatos színpompában váltakoznak a különböző kiállítók virág-ágyai, a nagy iparcsarnok kupolája alatt pedig a legritkább délszaki virágok illatoznak.
A kiállítást május 3-án nyitotta meg József főherczeg, mint a kiállítás védnöke vele jöttek : neje, Klotild főherczegnő, József Ágost főherczeg nejével, Auguszta főherczegnővel. Jelen voltak Széll Kálmán miniszterelnök, Darányi Ignácz földmívelési miniszter, valamint nagyszámú előkelő közönség s többek közt negyven külföldi kiállító. József főherczeget Emich Gusztáv udvari tanácsos üdvözölte lendületes szavakkal, mire a főherczeg megnyitottnak jelentette ki a kiállítást, s a közben megérkezett sziámi trónörökössel unnak megtekintésére indult.
(Forrás: Vasárnapi Ujság, 1902. május 11.)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page