Normál kép: 001_080_pix_Page_06_kep_0001.jpg   Méret: 770x524 Színmélység: 24bit Felbontás: 199dpi
Nagy kép: 001_080_pix_Page_06_kep_0001_nagykep.jpg   Méret: 1069x728 Színmélység: 24bit Felbontás: 199dpi
Kattintson az új ablakban való nagyításhoz! 
Click to enlarge it in a new window!

Képaláírás: Lord Roberts és kisérete az asvogeli csata kezdetén.

Ismertető szöveg: Az egyik kép az asvogeli csata kezdetéről való, midőn az angol fővezér Roberts, pár tábornokával tanácskozik. A híres vezér kezében hosszú látcsövét fogva ül egy kövön jobbján Hamilton, balján pedig Stanley tábornok áll, ez előtt a Westminsteri herczeg, Anglia egyik leggazdagabb embere, most a fővezér hadsegéde, a ki ifjú életét épen nem félti a háború veszedelmeitől.
Hamilton a legjobb angol tábornokok közé tartozik s a sokat emlegetett French tábornokkal együtt őt tartják az afrikai sereg legtehetségesebb és legügyesebb vezérének. Stanley is jeles katona, legkedvesebb embere s bizalmasa a fővezérnek, kinek tanácsát mindig meghallgatja. Különben Stanley az angol szabadkőmívesek legkiválóbb tagjai közé tartozik.
Természetesen legjobban érdekelhet azonban bennünket e csoportban Roberts lord. Őt általában nemes szívű, derék embernek mondják, még maguk a boerok is tisztelettel viseltetnek iránta, sőt a boer köznép közt itt-ott az a hit van elterjedve, hogy Roberts voltakép velük rokonszenvezik. S hogy ilyen hit keletkezhetett róla, az is bizonyítéka az ő nemes gondolkozásának. (Forrás: Vasárnapi Ujság, 1901. január 6.)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page