Normál kép: aprovad_0815.jpg   Méret: 770x1154 Színmélység: 24bit Felbontás: 300dpi
Nagy kép: aprovad_0815_nagykep.jpg   Méret: 1502x2251 Színmélység: 24bit Felbontás: 300dpi
Kattintson az új ablakban való nagyításhoz! 
Click to enlarge it in a new window!

Képaláírás: Borz

Ismertető szöveg: "A borz a húsevő ragadozók (Carnivora) rendjébe, a menyétfélék (Mustelinae) családjába és a borzok (Melinae) alcsaládjába tartozik. Vadászatilag az apró vadhoz számítjuk.
Hosszúsága mintegy 0*75-1 m., farka 15-18 cm. Rövid lábai körülbelül farkhosszúságuak, minek következtében testalkata alacsony s miután testét hosszú serteszerű szőr födi, még alacsonyabbnak látszik. Gereznáját kétféle szőr képezi: az alsó gyapjuszőr és a hosszabb, durvább felső szőr. Az utóbbi a hátán fehéresszürke feketével elegyítve, a hasi részen sötétebb. Lábai feketések. Fejének alapszinezete fehér s mindkét oldalán az arcorr közepétől a szemeken keresztül a fülek mögé egy-egy fekete sáv húzódik. Szemei aprók, feketésbarnák, fülei rövidek, tövükön kiszélesednek, végükön lekerekítettek.
A nőstény valamivel kisebb és gyengébb mint a hím ; hasán 8 csecsbimbója van és színezete is világosabb. A fiatalok életük első évében, őszig sokkal világosabb szinüek, mert gereznájuk gyapjas szőre világosabb szürke s a felső szőr is világosabb és rövidebb mint az öregeké. A borz szőrödzés-ideje május és szeptember. ..."
(Forrás: https://mek.oszk.hu/13100/13111/pdf/)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page