Normál kép: vasarnapi_ujsag_1861_04_pix_Oldal_09_Kep_0001.jpg   Méret: 770x568 Színmélység: 24bit Felbontás: 299dpi
Nagy kép: vasarnapi_ujsag_1861_04_pix_Oldal_09_Kep_0001_nagykep.jpg   Méret: 2197x1622 Színmélység: 24bit Felbontás: 299dpi
Kattintson az új ablakban való nagyításhoz! 
Click to enlarge it in a new window!

Képaláírás: A Vatikán Rómában.

Ismertető szöveg: "...Kedves szolgálatot vélünk cselekedhetni olvasóinknak, ha rajzban ugy; mint leirásban bemutatjuk a pápák nagyszerü lakását, mely egyuttal a katholikus világ legfőbb egyházi hatóságának széke, s a müvészet legdicsőbb temploma az összes ismert világra nézve. A mi fenséges remekmü az ókorból s a müvészet aranykorából napjainkig fenmaradt, azt a Vatikán falai közt nagyrészt egyesitve szemlélhetjük; szintugy könyvtára a tudománybuvárokra nézve kimerithetlen aranybányául szolgál.
A pápai palotát egész roppant kiterjedésében egyszerre áttekinteni csaknem lehetetlen, mert nem egyes épület az, hanem több, különböző stylü és nagyságu palotáknak egész sora. Három emeletsorban magában foglal nagyszámu csarnokokat, termeket, diszszobákat, kápolnákat, pitvarokat stb.; e mellett huszonkét udvara és több mint kétszáz lépcsőzete van. Képünk a Vatikánnak a Sz.-Péter temploma felőli részét mutatja." (Forrás: Vasárnapi Ujság, 1861. július 14.)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page