Normál kép: 1895_Oldal_200_a.jpg   Méret: 770x913 Színmélység: 24bit Felbontás: 200dpi
Nagy kép: 1895_Oldal_200_a_nagykep.jpg   Méret: 885x1050 Színmélység: 24bit Felbontás: 200dpi
Kattintson az új ablakban való nagyításhoz! 
Click to enlarge it in a new window!

Ismertető szöveg: "Cora! a kis Cora! a kis modell, a kinek az volt a rögeszméje, hogy apáczának lássa magát lefestve! ... Beteg, mellbajos...
És elgondolom magamban, hogy annak a fehér párnának, a melyre a kis kreol leány leejtette barna fejét, talán már fölibe is hajolt valamely apáczának a fehér főkötője, az a nagy főkötő, a melyet ő olyan szépnek talált, széles fehér pillangó-szárnyaival - s egy női hang, olyan gyöngéd, mint az övé, a fehér szárnyak közt suttogva, azt mondotta halkan a kis modellnek, a bágyadt, kimerült és szemét örökre behunyó kis Corának:
- Aludjál kis Cora, aludjál csöndesen.
És a kis Cora aztán elszenderűlt a szép fehér főkötő lebegő szárnyai alatt, elszenderűlt, hogy álmodjék az ő kedves Pierrejéről, a kit tovább fog keresni a nagy piaczán egy nagyobb falunak, abban a másik világban, a mely még nagyobb s még félelmetesebb, mint a mienk: a végtelenségben!
Álmodjál te csak, kis Cora!" (A kis Cora. Elbeszélés. Irta Claretie Gyula. Francziából forditotta Fáy Béla.) (Forrás: Vasárnapi Ujság Regénytára Melléklet, 1895.)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page