Normál kép: VarkertBazarIfipark001.jpg   Méret: 770x433 Színmélység: 24bit Felbontás: 300dpi
Nagy kép: VarkertBazarIfipark001_nagykep.jpg   Méret: 1600x900 Színmélység: 24bit Felbontás: 300dpi
Kattintson az új ablakban való nagyításhoz! 
Click to enlarge it in a new window!

Ismertető szöveg: "A Várkert Bazár tervezése 1874-ben indult Reitter Ferenc vázlataival, még abban az évben kiadták a feladatot Ybl Miklósnak. 1883-ra készült el."
"Budai Ifjúsági Park néven 1961. augusztus 20-án esztrádműsorral nyitották meg, és a programban bizonyos Bodrogi Gyula is fellépett, a Bicska Maxi-dallal. Az azt követő években a Nebuló zenekartól Bergendyéken, a Scampolón, Radics Bélán, a Sakk-Matton át a Geminiig, a Hungáriáig és a Kexig, az Illéstől, az Omegától a Taurusig és a Miniig, a P. Mobiltól, a Beatricétől a Piramisig és az Eddáig, a Prognózistól a Korálig és a Rollsig -fölsorolhatatlan hányan-kezdték, folytatták vagy éppen fejezték be pályájukat a "világ legszebb színpadán" (copyright Nagy Feró). "
"1981-ben omlásveszély miatt bezárták az "ifiparkot". Azóta sincs semmi a helyén." "A kialakulóban lévő külvárosi szemétlerakóban egy elhagyatott kőtábla azonban rendületlenül, megkopott felirattal őrzi az emléket: "Fővárosi Tanács V. B. Művelődési Főosztály Fővárosi Művelődési Központ Ifjúsági Parkja". /Gulyás Ili gyűjtése/
(Forrás: www.tancrend.hu/ifipark.htm)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page