Vissza a DKA kezdőlapjára 
Back to the homepage

Ez itt a Digitális Képarchívum tesztfázisban levő, Képalbum nevű alternatív felülete, ahol a DKA gyűjteményében található fotókat és egyéb képi dokumentumokat lehet albumokba rendezni, címkézni és pontozni, vagy képeslapként elküldeni... Ennek a funkciónak a használatához Facebook azonosítóra vagy Google postafiókra van szükség (célszerű mindig ugyanazt a belépési módot választani), de bizonyos korlátozásokkal névtelenül is kipróbálható. Mivel az azonosítást a Facebook illetve a Google szervere végzi, ezért a felhasználók adatait mi nem tároljuk el és az azonosítójukat sem használjuk fel semmilyen más célra. Ha problémája van a belépéssel vagy a Képalbum használatával, akkor a dka-info@mek.oszk.hu e-posta címen kérhet segítséget.


BELÉPÉS A KÉPALBUM FELÜLETRE

  FACEBOOK azonosítás:

A Képalbum használatához elegendő egy Facebook azonosító. A BELÉPÉS gombra kattintva - amennyiben nem vagyunk folyamatosan bejelentkezve - a Facebook szervere kérni fogja, hogy lépjünk be, majd pedig hogy engedélyezzük a Képalbum alkalmazásnak a hozzáférést a nyilvános alapadatainkhoz. Hogy hogyan szabályozhatjuk a publikus adatainkhoz való hozzáférést, arról a Facebook Adatvédelmi útmutatója tájékoztat. Azt, hogy milyen külső alkalmazások milyen adatokhoz férnek jelenleg hozzá, a Profilom/Adatvédelmi beállítások menüpont alatt nézhetjük meg.

   GOOGLE azonosítás:

 

Be lehet lépni egy Gmail/Google azonosítóval is. Amennyiben folyamatosan be vagyunk jeletkezve a Gmail-be, akkor elegendő a BELÉPÉS gombra kattintani. Ha nem vagyunk bejelentkezve, akkor előbb a "Sign in"-re kattintva lépjünk be. A harmadik fél webhelyére való bejelentkezésről itt olvasható részletes tájékoztató. Hogy milyen szolgáltatásoknak adtunk már engedélyt, az a Fiókom/Alkalmazások és webhelyek hitelesítése menüpont alatt nézhető meg a Gmail-ben, és itt lehet visszavonni is az engedélyt, ha nem szeretnénk a továbbiakban engedélyezni a keptar.oszk.hu-nak, hogy a Google azonosítónkat használja belépéskor.

   ANONIM hozzáférés:

Azonosítás nélküli, névtelen belépéshez kattintson a legalsó BELÉPÉS gombra. Ez esetben is használhatja a Képalbum néhány funkcióját, de albumokat nem hozhat létre és bizonyos beállítások nem maradnak meg, mert ezek kilépés után törlődnek a keptar.oszk.hu szerveréről.