Normál kép: covid_19_korhazi.jpg   Méret: 770x1275 Színmélység: 24bit Felbontás: 300dpi
Nagy kép: covid_19_korhazi_nagykep.jpg   Méret: 4500x7454 Színmélység: 24bit Felbontás: 300dpi
Kattintson az új ablakban való nagyításhoz! 
Click to enlarge it in a new window!

Képaláírás: Tanácsok állattartóknak koronavírus járvány idején
Kórházi karantén elrendelése

Ismertető szöveg: "A felelős állattartónak érdemes előre átgondolnia, hogy tartós távollét esetén hogyan tudja kedvence ellátását biztosítani.
Egyeztessenek előre családtagokkal, szomszédokkal, barátokkal, hogy tudnak-e ilyen helyzetben segíteni. Az ellátás történhet akár az állat tartási helyén - amennyiben ezt a járványügyi előírások lehetővé teszik - vagy a segítő személy lakhelyén, környezetében.
Ha az egyedül maradt házikedvenc(ek) ellátását az eredeti tartási helyül szolgáló lakásban oldják meg, az első belépést követően a lakást ajánlott alaposan fertőtleníteni (beleértve az állatok ellátására szolgáló eszközöket is!) és átszellőztetni, illetve az állatokat lehetőség szerint samponnal megfürdetni. Ekkor maszk és gumikesztyű viselése ajánlott. Ezt követően a továbbiakban már nem szükséges a belépéshez védőfelszerelés használata.
Egyedülálló személyek esetében felmerülhet az a lehetőség is, hogy az állattartó lakhelye szerinti önkormányzat bevonásával biztosítják a kedvencek ideiglenes elhelyezését. Az önkormányzatoknak célszerű előre felmérniük azon civil önkéntesek körét, akik ilyen helyzetben bevonhatók.
A környékbeli állatmenhelyeknél is érdeklődhetnek, hogy adott esetben tudnak-e segíteni az ideiglenes elhelyezésben.
Az állat oltási könyvét, esetleges gyógyszereit, az adagolási információkat, orvosi feljegyzéseket célszerű összekészíteni és könnyen elérhető helyen tartani."
(Forrás: https://portal.nebih.gov.hu/-/tanacsok-allattartoknak-koronavirus-jarvany-idejen)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page