Normál kép: 1411308135.jpg   Méret: 770x511 Színmélység: 24bit Felbontás: 96dpi
Nagy kép: 1411308135_nagykep.jpg   Méret: 1024x680 Színmélység: 24bit Felbontás: 96dpi
Kattintson az új ablakban való nagyításhoz! 
Click to enlarge it in a new window!

Képaláírás: Nádasdladány. "Az épület a család ősi mivoltát reprezentáló otthona volt, mégis jól megfért emellett a korszak minden műszaki újdonsága, mint a csatornázás, a légfűtés, a gáz-, majd a villanyvilágítás. A szobákat a telefon elődjével, a beszélőcső-hálózattal is ellátták."

Ismertető szöveg: A sok-sok évszázados dicső múlttal és hatalmas vagyonnal rendelkező család erejét és őseihez méltó voltát is megjelenítették a nádasdladányi Nádasdy-kastély építtetői. Nem véletlen, hogy rezidenciájuk építészeti mintájául, az 1500-as évek angol és skót kastélyait választották. Ezzel nemcsak a Nádasdy család ősi eredetét demonstrálták, hanem egyedülálló építészeti kuriózumot is létrehoztak Magyarországon. A historizmus korának egyik legszebb magyar kastélya 1873 és az 1880-as évek eleje között épült. ...
Nádasdy Lipót a 19. század közepén alakította ki birtokai új központját a Fejér megyei Sárladányban. Halála után Ferenc nevű fia egyedül örökölte a Nádasdy vagyont és a mai kastély helyén álló kisebb kúriát. Ezt az épületet bővítették ki és építették át teljesen Tudor-stílusban, Linzbauer István tervei alapján. (Forrás: nemzetimuemlek.hu)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page