Normál kép: fusti_04.jpg   Méret: 770x577 Színmélység: 24bit Felbontás: ismeretlen
Nagy kép: fusti_04_nagykep.jpg   Méret: 2272x1704 Színmélység: 24bit Felbontás: ismeretlen
Kattintson az új ablakban való nagyításhoz! 
Click to enlarge it in a new window!

Képaláírás: Kicsi

Ismertető szöveg: Kerti Vasút
A liliputi kisvasút 2006 augusztusa óta működik itt a park területén. Pályája 870 méter hosszan kanyarog. 4 átjáró keresztezi, alagúton és Magyarország legkisebb vasúti hídján gurul át, amelyek a 2010-es fejlesztés eredményei.
A kerti vasút mindenben próbálja hűen modellezni a valódi vasút működését, ezért a kereszteződésekben a miniatűr fénysorompók automatikusan pirosra váltva jelzik a vonat érkezését. A Nemzetközi Modellvasúti Szabályoknak minden szempontból megfelelő biztonsággal épült pályában elektronikus csomópontok szabályozzák a két, egyszerre közlekedő vonat haladását, elkerülve ezzel az összeütközést.
A kocsikon lábtartó és fogantyú nyújt kényelmes és biztonságos utazást a 3-tól 14 éves korig használó gyermekeknek, akiknek azért néhány fontos szabályt be kell tartaniuk utazás alatt, például nem szállhatnak le a kiskocsiról menet közben, vagy a gyalogosoknak a fénysorompó piros jelzésekor meg kell várniuk a vonat elhaladását és csak ezután mehetnek keresztül a vasúti átjárón. (Forrás: vasuttortenetipark.hu)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page