Normál kép: 53329663.jpg   Méret: 770x605 Színmélység: 24bit Felbontás: ismeretlen
Nagy kép: 53329663_nagykep.jpg   Méret: 2800x2200 Színmélység: 24bit Felbontás: ismeretlen
Kattintson az új ablakban való nagyításhoz! 
Click to enlarge it in a new window!

Ismertető szöveg: Bogáta Sárvártól 15 km-re délkeletre, egy régi bortermelő vidéken, a Kissomlyó hegy lábánál fekszik. A kicsi falut kitűnő termálfürdője tette ismertté. A 84-es úton Sopron irányába haladva érünk el Borgátafürdőig.
A fürdő gyógyvizére a 60-as években bukkantak szénhidrogén kutatás során. Gyógyvize 753 méteres mélységből tör a felszínre, hőfoka 47C fok. Erre az 1970-es években építették a termálfürdőt, ami körül üdülőterület alakult ki. A termálvíz káliumot, nátriumot, kalciumot, magnéziumot és hidrogénkarbonátot tartalmaz, ennél fogva alkalmas különféle mozgásszervi, illetve reumatikus megbetegedések kezelésére.
A termálfürdő szezonális jelleggel tart nyitva. Egy 28 fokos, úszásra, strandolásra egyaránt alkalmas medence és két termál ülőmedence (melyek közül az egyik félfedett) várja a vendégeket. A fürdőcentrum területén lévő szolgáltató házban fodrászat, masszőr, pedikűr, kozmetika áll a vendégek rendelkezésére. A fürdő területén kemping, valamint 6-8 fős nyaralóházak várják a pihenni és gyógyulni vágyókat.
A közelben számos kirándulási lehetőség van, mint például Sárvár és környéke, vagy Celldömölk és mellette a vulkanikus Ság-hegy. Maga Borgáta a Kis-Somlyó hegy lábánál fekszik, gyalog bejárható az egész vidék. (Forrás: termalfurdo.net)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page